Dubbelklik om te beginnen met typen
Dubbelklik om te beginnen met typen
Dubbelklik om te beginnen met typen
Dubbelklik om te beginnen met typen
Dubbelklik om te beginnen met typen
Dubbelklik om te beginnen met typen

Liefdevolle
 Afscheidsfotografie

     Erna Schuppert Pas

Wacht niet te lang.

Afscheidsfotografie

Ik ben er voor u!


Misschien bent u ernstig ziek, of uw kind, of uw partner, moeder, vader, broer, zus. Iemand die geliefd is en niet is te missen. In deze fase van het leven gaan de dagen voorbij met verdriet, pijn, laatste gesprekken, lieve woorden, intieme gebaren. Een optimistische en een pessimistische dag wisselen elkaar af.


Een liefdevolle fotoreportage van deze tijd in het leven zal helpen met voorbereiden op het naderende afscheid. Het zal de nabestaanden na het definitieve afscheid troosten bij de rouw en herinnering.

Help kinderen met de afscheidsfoto's direct bij het rouwen en gemis. Bij volwassen zijn afscheidsfoto's een warme herinnering aan de overledene en geven troost op een moment dat zij dit nodig hebben, om rouw toe te laten of om verder te komen in het rouwproces.


Een afscheidsfotograaf toe laten in deze periode van het leven is waardevol  en moedig. Integere fotografie om een fotoreportage te maken zoals deze is gewenst. In een persoonlijk gesprek gaan we overleggen op welk tijdstip de fotografie zal beginnen en eindigen.Fotomomenten tijdens het afscheid nemen van partner, kinderen, familie, vrienden voor het overlijden behoort tot de mogelijkheden. In de dagen voor de uitvaart kunnen er intieme afscheidsmomenten zijn die gefotografeerd mogen worden.


Bij de condoleance, laatste afscheid, kist sluiten en uitvaart kan ik aanwezig zijn om de laatste tedere ogenblikken vast te leggen. Naderhand kunnen er momenten zijn waarin fotografie wenselijk is zoals bij het uitstrooien van de as of tijdens het bijzetten van de urn.


Mail me voor meer informatie via deze link;


Troostfotografie 

Wat troost u?


Wat mij troost is het beeld van een Madonna met kind.  Voor mij bevat deze afbeelding alles wat mij troost. Vertrouwen, bescherming, onvoorwaardelijkheid, zachtmoedig, toewijding, warmte, geborgenheid, stilte, religie, spiritualiteit, melancholie, toekomst, overgave, acceptatie, levensvisie en veel liefde!


Ieder mens heeft dagen in het leven waarop een verdrietige herinnering of het gemis van een dierbare heftig kan zijn of zelfs ziek kan maken. In dit gemis kan een gedachte aan een speciale plek, een mooie bloem, een fantastische uitzicht, een vogeltje, een knuffel of iets geheel anders u een warm gevoel en troost geven. U kunt weer een stukje verder in het leven alleen door dat beeld op te roepen in uw geheugen. Van dit beeld kan ik een foto of een fotoreportage maken zodat uw troost altijd bij u is.


Het kan één hele speciale gedachte zijn die troost maar het kunnen ook meerdere gedachtes zijn die u rust geven.

Ik wil u graag helpen om deze rust te vinden en vast te kunnen houden. In een reeks van 1 tot 6 foto's gaan we een persoonlijke troostfoto of -boekje maken.


Een troostfoto of troostboekje is uniek en speciaal voor en met u gemaakt. U kunt het thuis bewaren in de la of op de kast of dressoir neerzetten, u kunt het meenemen op vakantie, naar het ziekenhuis, op zakenreis, naar uw werk. Het is een handig formaat dat in elke tas past.


Iedereen heeft recht op zijn eigen stukje troost, en dat is niet gek of raar. Het is een menselijke behoefte waar u zich niet voor hoeft te schamen. Het zal u verrijken. Mijn eigen troostboekje gaat over de herinnering aan mijn oma. Ik kijk er elke dag met een warm gevoel naar.


Kijk eens op mijn facebook pagina via deze link;