Dubbelklik om te beginnen met typen
Dubbelklik om te beginnen met typen
Dubbelklik om te beginnen met typen
Dubbelklik om te beginnen met typen
Dubbelklik om te beginnen met typen
Dubbelklik om te beginnen met typen
Dubbelklik om te beginnen met typen
Dubbelklik om te beginnen met typen
Dubbelklik om te beginnen met typen
Dubbelklik om te beginnen met typen

Liefdevolle Afscheidsfotografie


     
Afscheidsfotograaf                                                   Erna Schuppert Pas                                        Levenseindebegeleider

Blog

Een kleine paarse fopspeen.

Geplaatst op 14 juni, 2020 om 5:20

Ik leerde iets over een wereld die ik niet van dichtbij kende, maar helaas hebben veel ouders er kennis mee moeten maken.


De prematuur geboren Suus kwam ter wereld en werd opgenomen in de geborgen wereld van de Neonatale Intensive Care Unit (NICU). Voor Suus is er samen met haar ouders een speciale kamer beschikbaar waar in ze alle rust kan worden bewonderd en verzorgd. De verpleging is liefdevol en professioneel, deze mensen leveren maatwerk en geven een vertrouwd en veilig gevoel.


Elk kindje dat te vroeg is geboren komt ter wereld heeft meestal complicaties die door specialisten moeten worden onderzocht. Er kunnen meerdere oorzaken zijn waardoor de bevalling eerder is begonnen dan gepland. Een precisie werk waar ik veel respect voor heb. Ik zag de zorg van artsen en verpleegkundigen en hun onmacht als blijkt dat er geen andere mogelijkheid is dan het stoppen van de behandeling.


Hartverscheurend en onwerkelijk. Deze kleine Suus is immers nu al zo geliefd en kan eigenlijk niet worden gemist door de ouders. Ineens is er het moment dat broertjes en zusjes, opa’s en oma’s, ooms en tantes afscheid komen nemen. Eerst op afstand maar al gauw werd Suus gekust en zacht gestreeld. Ontroerend om te zien maar zo fijn dat het kan en mogelijk wordt gemaakt voor de ouders en allen die dicht om hen heen staan.


Het rouwen om je kindje is immers veel te zwaar om alleen te dragen. Deze naasten hebben de pijn van de ouders gezien en kunnen voortaan meevoelen in hun emotie. Dit is belangrijk omdat ze graag willen dat Suus wordt herinnerd en dat ze over haar mogen praten wanneer ze daar behoefte aan hebben. Samen hebben ze iets meeegemaakt dat enorm persoonlijk en treurig is.


Suus had een kleine paarse fopspeen en ik leerde dat dat niet de kleinste speen is in de NICU. Ik wist niet dat er voor deze kleine kindjes speciale fopspenen zijn in mooie kleuren. Deze spenen zijn licht en zacht en kunnen worden gebruikt met neusslangetjes en andere apparatuur die nodig is. Het is een geschenk voor ouders dat, ondanks het grote verdriet, er gespecialiseerde zorg en kennis beschikbaar is voor te vroeg geboren kindjes. 


Hopelijk ontvangen ze troost als ze kijken naar de foto's die ik maakte van hun afscheid van Suus. Ik ben dankbaar dat ik dit heb mogen doen voor deze ouders, broertjes en zusjes. 

 

Categorieën: Geen

Plaats een reactie

Oeps!

Oops, you forgot something.

Oeps!

De woorden die je hebt ingetypt komen niet overeen met de opgegeven tekst. Probeer het nogmaals.

1 Comment

Antwoord Rob van der Pijll
7:08 op 14 juni, 2020 
Is voor de ouders een hele ingrijpende gebeurtenis. Zo dankbaar en waardevol als je dat mag vastleggen. Dat ouders je in zo'n intieme setting toelaten is dan bijzonder. Dat ze ook troost mogen vinden in de vastgelegde momenten die jij voor ze gemaakt hebt.