Dubbelklik om te beginnen met typen
Dubbelklik om te beginnen met typen
Dubbelklik om te beginnen met typen
Dubbelklik om te beginnen met typen
Dubbelklik om te beginnen met typen
Dubbelklik om te beginnen met typen
Dubbelklik om te beginnen met typen
Dubbelklik om te beginnen met typen
Dubbelklik om te beginnen met typen
Dubbelklik om te beginnen met typen

 Liefdevolle Fotografie 


     
 Liefdevolle Afscheidsfotografie

                                                        
 

                                    
 
                                     

Blog

Ga nooit weg zonder te groeten.

Geplaatst op 25 oktober, 2020 om 10:20Ga nooit weg zonder te groeten.Deze eerste regel van het prachtige gedicht van Toon Hermans is zo ongeveer de belangrijkste richtlijn in mijn leven. Ik zal nooit thuis weggaan zonder te zeggen: "Ik ga, tot zo" of een gezinslid weg laten gaan zonder te zeggen: "Kijk goed uit, lieverd".Ga nooit weg zonder te groeten,

ga nooit heen zonder een zoen.

Wie het noodlot zal ontmoeten,

kan het morgen niet meer doen.


Loop nooit weg zonder te praten,

dat doet soms een hart zo pijn.

Wat je ’s morgens hebt verlaten,

kan er ’s avonds niet meer zijn.Een noodzaak die diep van binnen komt, ik moet het doen. Als er iemand uit ons huis is vertrokken zonder iets te zeggen dan kan ik daar gewoon teleurgesteld over zijn. Zo ben ik ze immers niet voorgegaan. Maar het gaat nog verder, als er iemand boos blijft na een meningsverschil en het is voor bedtijd of voordat er iemand de deur uitgaat. Dan kan ik niet anders dan zolang blijven praten totdat alles goed is en we elkaars mening in liefde accepteren. Niet om mijn gemoed te sussen maar oprecht en gemeend.


Ik weet ook waar dit dringende gevoel om afscheid te nemen vandaan komt. Als kind werd ik geconfronteerd met een eerste noodlottig ongeval in de familie, waarbij mijn oom op jonge leeftijd is overleden. Het plotselinge verlies van een man, vader, kind, broer, zwager, oom heeft als jong meisje een grote indruk op mij gemaakt. Rouw en gemis treffen onverwacht een jong gezin, dat geeft alle nabestaanden ontzettend veel verdriet.


Een bewustwording dat er zomaar iets heel ergs kan gebeuren waardoor een veilige en vertrouwde omgeving totaal veranderd. Iemand kan de controle over het stuur verliezen of je kunt van de fiets worden geschept.Je hebt er geen invloed op, het gebeurt of het overkomt je.Ook al zijn mijn kinderen volwassen en vinden zij en mijn man het soms een beetje overdreven . Ze accepteren en begrijpen het omdat ze weten waar het vandaan komt. De behoefte van hun moeder om een iets liefs te zeggen, te waarschuwen voor het drukke verkeer of een handkusje te geven.


Ik moet het doen, het kan niet anders en ik wil het doen, ik geef ze een groet of een lieve boodschap mee als ze uit ons (t)huis vertrekken om op pad te gaan."Pas goed op onderweg"Liefdevolle groet

Erna Schuppert Pas


Categorieën: Geen

Plaats een reactie

Oeps!

Oops, you forgot something.

Oeps!

De woorden die je hebt ingetypt komen niet overeen met de opgegeven tekst. Probeer het nogmaals.

0 reacties